torstai 13. lokakuuta 2016

Tutkimustuloksia

Eilen kirjoitettu teksti, unohdin vain julkaista

Raskasta. Sitä se on, meidän arki. Uuvuttavaa, kaikki voimat imevää, äänekästä ja vaarallista.

Nelosen käytös menee vain haastavammaksi ja Vitonen tulee hyvää vauhtia perässä. Joka päivä, monta kertaa päivässä Nelonen juoksee ympäri taloa hakaten ja potkien muita. Jopa kuopus saa osansa väkivallasta. Mikään sanktio ei tehoa. Kiinni pito ei tehoa kuin hetken. Vitonen ottaa mallia ja keksii itsekin tihutöitä.

Nelosen psykologin tutkimukset saatiin tänään päätökseen ja kävimme samantien tulokset läpi psykologin kanssa. Kognitiiviset taidot oliva pääsääntöisesti ikätasoa, muisti ja sanavarasto reilusti yli ikätason. Odotettavissa voi olla nimeämisen haasteita, nämä voivat näkyä esimerkiksi kertotaulun oppimisessa.
Kaikki pojan käytöksessä ei selity psykologin mukaan vain adhd:lla, hän suositteli si-terapeutin arviota, sekä lastenpsykiatriselle lähetettä. Näistä keskustellaan vielä tarkemmin lääkärin kanssa loppu kuusta. Adhd siis edelleen hänellä on, sen lisäksi vain jotain muutakin.

Eilen kävimme Kakkosen kanssa lastenpolilla reumalääkärin vastaanotolla. Nivelissä ei ollut tällä hetkellä ainakaan tulehdusta. Käsien aamujäykkyyttä ryhdytään hoitamaan lääkekokeilulla. Kahden viikon kuurina annetaan pronaxenia ja mikäli tämä poistaa jäykkyyden, on kyseessä niveltulehdus. Vaihtoehdoksi kyllä nousi myös yliliikkuvat nivelet, jotka voivat aiheuttaa paljonkin kipuja. Toivon kovasti, ettei kyseessä ole reumaa!

Myös Kolmosella oli korvapolilla käynti eilen. Nielurisat olivat normaalin kokoiset, mutta kitarisa jäi arvoitukseksi. Kuorsaus voi olle oire isosta kitarisasta, muttei yksistään ole syy leikkaukseen. Sain kotiläksyksi seurata hengitteleekö Kolmonen usein suun kautta. Jos näin on, on kitarisan poisto edessä.

Kakkosen asioissa tulimme opettajan kanssa juteltuamme siihen tulokseen, että hakeudumme koulupsykologille ja yritämme päästä tarkempiin tutkimuksiin.

Kuopuksen painonkehityskin jännittää. Huomenna on painokontrolli neuvolassa. Edellisen kuukauden aika painoa oli tullut vain 60grammaa, kotivaaka näyttää nyt tulleen kuukaudessa vielä vähemmän, vaivaiset 45g. Toivon kovasti kotivaa'an tuloksen olevan virheellinen.

13.10.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti