keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Apuvälinetä arkeen

Kävin eilen ostamassa Biltemasta Kakkoselle ja Kolmoselle kouluun nystyrätyynyt helpottamaan tunneilla istumista. Molemmat ovat pitkin syksyä valitetelleet, kuinka tylsää ja hankalaa on istua paikoillaan. Ajattelien sitten kokeilla, jos noista tyynyistä olisi jotain apua. Ainakin tänään molemmat kehuivat tyynyjä.
Samalla mukaan tarttui paketti jossa on kaksi nystyräistä hierontapalloa, toinen noin tennispallon kokoinen ja toinen hieman suurempi. Osoittautuivat erinomaiseksi ostokseksi näin vuorokauden kokemuksella! Nelonen oli aivan rentona ja nautti silminnähden kun hieroin tänään pallolla häntä kevyesti. Vitoseen ei ollut yhtä rauhoittava vaikutus, mutta ehkäpä hänkin vielä malttaa nautiskella joku päivä hieronnasta.


Tänään kävi mies apuvälinelainaamosta tuomassa kokeiluun kaksi erilaista vaihtoehtoa estämään Nelosen autosta ja autossa karkailu. Ensimmäisenä otimme käyttöön magneettiliivin, joka kiinnitetään vöillä autoon, ja suljetaan eräänlaisilla magneeteilla. Liiviä ei saa avattua ilman siihen tarkoitettua magneetti avainta, joten auton penkissä pitämiseen se on oivallinen ratkaisu.  Sen kanssa on kuitenkin käytettävä samaan aikaan auton omia vöitä, turvavyöstä se ei siis mene. Tämän vuoksi edelleen on ongelmana se että Nelonen aukoo itse auton vöitä. Apuvälinemies otti mitat ja kuvia turvavöiden lukitussysteemistä ja yrittää kehitellä niihin jonkin ratkaisun.
Magneettiliivi muuten olisikin ollut lähes täydellinen ratkaisu, mutta liivi oli Neloselle hieman liian iso ja hän pääsi karkaamaan kaula-aukon kautta pois.Ei siis toimiva ratkaisu, ellei löydy pienempää vaihtoehtoa.

Huomenna täytyy asentaa tuo toinen kokeiluun saatu vaihtoehto, jos sekään ei toimi on ainakin kolmas vaihtoehto vielä olemassa, se vain on erikseen tilattava jostain.


2 kommenttia:

  1. Meidän 9v.käytössä koulussa kyseinen tyyny pepun alla ja toimii! Koulu on näköjään sinne pieniluokkaan sellaiset hommanneet. Saa heilua luvan kanssa tuolilla. 😊

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista