maanantai 24. lokakuuta 2016

Lääkitys

Tänään oli vihdoin neurologille aika Nelosen kanssa.
Heti alkuun lääkäri alkoi puhua siitä, kuinka näin pienille ei vielä lääkitystä määrätä, vaan vasta eskarin keväällä yleensä aletaan miettimään sen tarvetta.

Siinä vaiheessa naamani venähti. Jouduin ihan tosissaan pidättelemään itkua ja sen kerroinkin lääkärille. Kerroin kuinka olin jo pitkään toivonut, että lääkitys otettaisiin kokeiluun, sillä arki on niin rankkaa. Kerroin, kuinka usein jo aamusta pelkään, onko iltaan mennessä vielä koko perhe hengissä ja ehjin nahoin, kun pojan touhu on niin vaarallista. Kuinka hän potkii, hakkaa ja puree muita perheenjäseniä suuttuessaan, tai kuinka hän rikkoo tavaroita tai virtsaa sänkyihin tai vaatekaappeihin vihaisena, tai pettyneenä. Kerroin karkailuista ja vaarantajun puuttumisesta.

Tässä vaiheessa lääkäri alkoikin puhua käytöshäiriöiden hoitoon käytettävästä lääkityksestä ja päätti heti varmistaa kokeneemmalta lääkäriltä asian. Lyhyen puhelun jälkeen hän ilmoitti, että määrää kokeiluun Risperdal nimisen lääkkeen. Lapsilla sitä käytetään käytöshäiriöiden hoitoon, aikuisilla mm psykoosin hoitoon.  Tämän pitäisi hillitä agresiivisuutta sekä impulsiivisuutta ja tämän myötä arjenkin helpottua. Aloitusannos on 0.25mg jonka voi tarvittaessa tuplata. Kuukauden päästä lääkäri soittaa kysyäkseen toimiiko lääke. Toivon todella,  todella paljon tämän auttavan!

Lopuksi lääkäri teki vielä omia tutkimuksiaan, tarkisti refleksit, korvat, sydänäänet yms. Nämä olivat kaikki niinkuin pitääkin.

Lopuksi puhuttiin vielä toimintaterapian tarpeesta ja lääkäri lupasi kirjoittaa kelalle suosituksen toimintaterapiasta ja useammin kuin nyt on ollut. Tämän vuoden toimintaterapiat onkin jo käytetty loppuun, enää muutama ohjauskäynti vanhemmalle on jäljellä. Tiiviimpi toimintaterapia voisi tuoda enemmän hyötyä ja saavutetut taidot ehkä siirtyisivät arkeenkin edes jossain määrin. Si-terapeutti tekee myös oman arvionsa. Lisäksi lääkäri kirjoittaa vammaistuen jatkohakemusta varten.

Tästä on hyvä jatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti