maanantai 18. heinäkuuta 2016

Pullaa ja uimista

Tänään oli pitkästä aikaa aurinkoista, joten lupasin lapsille, että lähdetään käymään rannalla.
Tänä kesänä on tullut luvattoman vähän käytettyä lapsia uimassa. Esikoinen on onneksi päässyt omia matkojaan ja Kakkonenkin on jonkin verran käynyt kavereiden mukana, mutta pienempien uimareiussut voi laskea yhden käden sormilla. Syynä yksinkertaisesti se, että Nelosen kanssa rantareissut ovat pelkkää hengellä leikkimistä, kun kaveri viuhtoo menemään kuin päätön kana, eikä näe tai kuule aikuisen puhetta. Fyysinen kontakti on oltava lähes tauotta, eikä silloin reissusta nauti enää lapsikaan. Kotipihaan hankkittiin tästä syystä puhallettava,  noin 1,5*2,5m kokoinen allas, johon vettä tulee maksimisissaan 50m, oikein sopiva tuollaisille uimataidottomille.
Kolmonen ja Nelonen olivat mummolassa kyläilemässä tänään, joten uskalsin lähteä kun oli vain yksi uimataidoton vahdittavana.

Oli kyllä mukavaa olla vain neljän kanssa, kun itsekin pystyi istumaan rannalla olevalla tuolilla ja katsomaan lasten ilon pitoa. Lapsista näki, että nauttivat rannalla olosta, puolivuotias kuopuskin uitti onnellisena varpaitaan vedessä, joka lasten mukaan oli lämmintä, mutta äidin mielestä jääkylmää :)




Kotiin palattuamme aloimme leipomaan Kakkosen toiveesta pullaa. Edellisestä kerrasta on vähintään vuosi, sillä pullan leipominen ei todellakaan kuulu braavureihini. Meidän perheessä on jo ihan vitsi, kuinka minun pullillani saisi kivitettyä ikkuinoitakin :D
Nyt sattui löytymään ohje, jolla syntyi aivan taivaallisia pullia. Taikina oli myös helppo vaivata  ja vaikken ohjetta seurannutkaan täysin tarkkaan, onnistuin. Tulipa tehtyä myös elämäni ensimmäinen bostonkakku, joka sekin kuin ihmeen kaupalla onnistui :)

Taikinaa oli riittävästi ja vähän ylikin



Tänään saimme vihdoin Neloselle käyttöön gps-rannekkeen, josta jo aiemmin mainitsin. Teen siitä oman postauksen, toivottavasti jo huomenna.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti