keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Gps-paikannin lapselle

Saimme siis toissapäivänä vihdoin käyttöön gps-paikannin neloselle. Kyseessä oli jo toinen yritys, ensimmäinen hankkimamme paljastui lähinnä leluksi. Tilasimme uuden paikantimen Dementiaonlineshopista, missä myydään mm apuvälineitä vanhuksille ja muistisairaille.
  Paikannin toimii myös turvapuhelimena ja siihen saa asetettua viisi numeroa, joihin voi soittaa ja joista paikantimeen voi soittaa.  Asetuksista voi valita, kuinka usein paikannus tapahtuu, esimerkiksi 2, 5 tai 15 minuuttia. Sijainti näkyy karttapalvelussa, jonne saa tunnukset paikantimen aktivoinnin yhteydessä. Paikantimeen voi asettaa myös turva-alueen, jolta poistuessa lähtee automaattinen viesti valittuun numeroon.

Parin päivän käytön jälkeen olemme olleet tyytyväisiä.  Valitsimme paikannuksen kahden minuutin välein, jos olisi ollut jatkuva paikannus, olisimme valinneet sen. Yllättävän tarkkaan sijainti ja kuljettu reitti piirtyvät karttapalveluun. Pieni miinus karttapalvelussa oli, sillä kartasto ei ollut ajan tasalla, mutta luvattiin päivittää viikon kuluessa, kun olin yhteydessä asiakaspalveluun.Ranneke on hieman liian helppo lapsen itse avata, joten aiomme käydä suutarilla kysymässä voisiko tilalle vaihtaa hankalammin avattavan soljen.
Lapsi itse on ikionnellinen "agenttikellostaan" ja esittelee sitä ylpeänä jokaiselle joka vain jaksaa kuunnella.

Valitettavasti Nelonen päätti tehdä uima reissun vaatteet päällä ja paikannin ranteessa, joten paikannin pääsi kastumaan ihan kunnolla. Roisketiiviys tuskin suojaa upottamiselta ja nyt jännittää onnistuuko kuivattaminen. Laitoin paikantimen riisin sekaan suljettuun muovipussiin, eikä nyt voi kuin toivoa parasta. Mikäli kuivatus ei onnistu, ei auta kuin olla vakuutusyhtiöön yhteydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti