maanantai 11. heinäkuuta 2016

Päänsäryn selvittelyä

Tänään käytin toistamiseen Vitosta lääkärissä, kun hänellä viimeaikoina on särkenyt päätä lähes päivittäin. Kävimme näytillä ensimmäisen kerran viikko sitten ja silloin lääkäri määräsi antibiootit mahdolliseen korvatulehdukseen. Selkeää tulehdusta ei ollut, mutta lääkärin mukaan oli löydöksiä, jotka voivat sopia korvatulehdukseen, joten halusi poissulkea tulehduksen varmasti, nähdäkseen onko sillä vaikutusta pääkipuun. Mikäli ei, määräsi tulemaan uudestaan. Hieman mietitytti antibioottien antaminen varmuuden vuoksi, mutta Vitosella ei onneksi ole antibioottikuureja onneksi ollut aiemmin. Maitohappobakteerit tietysti ovat loppu juuri nyt, enkä ikinä muista ajoissa apteekkiin, joka meidän pikkukylässä menee kiinni jo viideltä. 
No joka tapauksessa, päänsäryt jatkuivat ja tänään mentiin uudestaan käymään ja saimme lähetteen lastenneurologille tarkempiin tutkimuksiin. Jotenkin en itse osaa kyllä uskoa, että olisi mistään vakavasta kyse, kun muuten on virkeä kaveri, mutta tutkittavahan tuollainen silti on.


Loppupäivä menikin mummolassa kyläillessä ja kotipihassa ulkoillen. Sen verran ehdittiin olla sisällä, että saatiin lisättyä sotkua. Aivan kuin sitä ei olisi ollut ennestäänkin ;)
Vitonen oli saanut idean käydä tyhjentämässä pullollisen kylpyvaahtoa siskonsa sänkyyn.(tähän laittaisin sellaisen apina kädet silmillä emojin jos läppärillä pystyisin), Mielenkiintoista yrittää saada sitä pois runkopatjasta, mutta täytyy myöntää, etten kyllä edes kovin sinnikkäästi yrittänyt, kun ei ole enää pitkään käytössä koko sänky. 

Pitäisi alkaa selailemaan nettiä, sillä haluaisin uudet rattaat. Mies tosin voi olla eri mieltä :D Tällä hetkellä niitä nimittäin löytyy jo kolmet, joista yhdet ovat jo siinä kunnossa, että seuraava osoite on kaatopaikka, toisista en vain jostain syystä tykkää ja kolmannet ovat kyllä hyvät muuten, mutta matkarattailla ei oikein hiekkateillä ole hyvä kulkea. Enkä ole varma onko  edes tarvetta, on niin helppo heittää kuopus kantoreppuun, tosin senkin tarvitsisin erilaisen, sillä nykyisestä en saa ylempää kiinnitysklipsiä itse selänpuolelta kiinni. Olisi kiva, jos löytäisi edullisesti käytetyt, hiekkateillä toimivat, vähän tilaa vievät rattaat joissa lapsi istuu kasvot työntäjään päin.

2 kommenttia:

  1. Vinkkinä lapsen päänsärkyjen selvittelyyn: Pitäkää päänsärkypäiväkirjaa (malli löytyy googlettamalla) jo ennen kuin menette erikoissairaanhoitoon, jotta siellä on heti helpompi tarttua asian selvittelyyn.

    VastaaPoista