keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Uintia

Taas on niin paljon asiaa, että täytyy varmaan koittaa kirjoittaa useampi postaus, ettei tulisi romaanin mittaista tekstiä.

Aloitimme tänään Kolmosen ja Nelosen kanssa uinnin kaupungin järjestämässä erityislasten uintiryhmässä. Ryhmä on tarkoitettu 4-6 vuotiaille ja vanhemman on tarkoitus toimia avustajana. Nelonen pääsi mukaan ryhmään, vaikka hän on täyttänytkin jo seitsämän vuotta. Ryhmässä on oltava vanhempi avustajana ja toiselle pojista sain siskoni mukaan. Mies jäi hoitamaan kuopusta ja Vitosta kotiin. Tarkoitus oli aloittaa jo kaksi viikkoa sitten, mutta ensimmäisellä kerralla uinti peruuntui ohjaajan sairastumisen vuoksi ja toisella kertaa jouduimme itse jäämään pois juuri ennen uintia ilmenneen kihomatotartunnan vuoksi.

Aika nopeasti huomasi, että ryhmässä oli kolme lasta, joiden keskittymiskyvyn puute oli silminnähtävää, kaksi näistä oli omia poikiani. Silti saimme tehtävät tehdyksi ja lapsilla oli hauskaa, mikä oli pääasia. Kolmosen kanssa jopa edistyimme heti hieman, hän uskalsi uittaa vuorotellen poskea, leukaa ja otsaa. Kotitehtäväksi saimme vesiämpäriin puhaltelun, jotta vesi kasvojen lähellä ei enää tuntuisi niin pelottavalta. Nelonen taas sai kotiläksykseen harjoitella uimalasien käyttöä sukeltaessa.

Tunnin lopuksi kävimme vielä nautiskelemassa hetken porealtaassa ja leikimme vedessä. Oli ihanaa itsekin pitkän tauon jälkeen päästä räpiköimään ja sukeltelemaan  :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti