keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Apuväline ja asunnonmuutostyö hakemus

Teimme jo heinäkuun puolella vammaispalveluun hakemuksen, jossa pyysimme tukea pihan aitaamiseen, jotta ulkoilu onnistuisi helpommin Nelosen kanssa. Elokuun puolivälissä meillä kävi sosiaalityön tekijä tarkistamassa paikat ja keskustelemassa hakemuksesta.
Myöhemmin liitimme samaan hakemukseen pyynnön erikoisvalmisteisista turvavöistä autoon, jotta Nelonen ei pääsisi karkailemaan niin helposti autosta, eikä autoilu olisi niin vaarallista.

Viime viikon perjantaina saimme postissa päätöksen, jossa todettiin, ettei näillä tiedoilla ADHD ole sellainen sairaus tai vamma jonka katsotaan oikeuttavan vammaispalveluiden tarjoamiin välttämättömiin asunnonmuutos töihi, eikä pihan aitaamisen katsota olevan asumisen laadun kannalta välttämätöntä. On pakko sanoa, että ottaa päähän ja raskaasti. Omaan järkeeni ei käy, miksi karkaileva vaarantajuton salamannopea ADHD-lapsi on vähemmän aidan tarpeessa, kuin kehitysvammainen tai autistinen lapsi joka myös karkailee. Tätä sanoessani en millään tavoin väheksy autismia tai kehitysvammoja, vaan harmittelen sitä, ettei ADHD:n toisinaan jopa invalidisoivaa vaikutusta.
Turvavöiden kielteinen päätös selitettiin osin määrärahoilla.

Soitin päätökset luettuna lastenneurologian polille kysyäkseni neuvoja, onko muuta tahoa mistä voisi anoa tukea aitaan tai vöihin ja minut yhdistettiin sairaalan sosiaalityöntekijälle. Hän vaikuttikin puhelun perusteella ottavan tilanteemme vakavasti ja aikoi selvitellä asioita.

Eilen sosiaalityöntekijä sitten soitti ja kertoi olleensa yhteydessä apuvälinelainaamon turvavöiden tiimoilta. Täältä oli sanottu, että tarvitaan neurologin lähete, jotta voivat selvittää asiaa. Sos.tt olikin hankkinut lähetteen ja nyt pitäisi viikon-parin kuluessa tulla tieto siitä, onnistuuko vöiden hankinta tätä kautta.

Aidan suhteen tarkoituksenamme on tehdä valitus päätöksestä ja liittää mukaan ainakin toimintaterapeutilta lausunto juuri aitaa koskien,  yritän myös saada neuvolan lääkäriltä lausunnon, sillä neurologin aikaa olemme odottaneet jo kesäkuulta ja jonojen vuoksi saattaa mennä jopa loppuvuoteen ajan saaminen.

Pitäkää peukkuja, että asiat menevät parhain päin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti