keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Tutkimuksia siellä ja täällä yhden jos toisenkin kanssa

Tänään kävimme lääkärillä Kolmosen kanssa tarkistamassa nielurisojen kokoa ja saatiin samalla lähete verikokeisiin, rauta-arvojen ja perusverenkuvan tarkastukseen, kun tuo ruokavalio on ollut niin suppea aistiyliherkkyyksien vuoksi.

Hienoista neuvottelua sai käydä, että poika edes avasi suutaan lääkärille, kun puisen lastan laittaminen suuhun ällötti poikaa jo ajatuksena. Lääkäri osasi hommansa hyvin ja teki herrasmiessopimuksen Kolmosen kanssa ja sai tutkimukset tehtyä loppuun.
Tutkimuksissa selvisikin, että Kolmosella on aika kookkaat risat ja lääkäri laittoi lähetteen erikoissairaanhoitoon tarkempaa tutkimista varten.

Erikoissairaanhoitoon on tulossa muutenkin käyntiä lähiaikoina.  Kolmosella alkaa lastenneurologian polilla psykologin tutkimukset ensi viikolla vihdoin ja viimein. Näillä on tarkoitus vahvistaa ADHD diagnoosi ja poissulkea muut keskittymisvaikeuksia aiheuttavat häiriöt.

Parin viikon kuluttua onkin Kakkosen vuoro, hänen kanssaan lastentautien polille. Tähään käyntiin syynä on pitkään jatkuneet nivelkivut ja käsiin ilmaantunut aamujäykkyys. Valehtelisin jos väittäisin, ettei hirvitä yhtään. Meillä on lähi suvussa sekä nivel-, että lastenreumaa. Toivon totisesti, että selitys kivuille olisi jokin ihan muu ja harmiton juttu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti