lauantai 26. marraskuuta 2016

Perjantai

Joskus on niitä päiviä kun ei vaan suju. Eilen oli autoilun suhteen sellainen päivä, että meinasin luopua autoilusta kokonaanan. Jo aamusta käsijarru jäätyi jumiin, kun vein koululaisia kouluun. Siinä sitä koulun pihassa ihmeteltiin palaneelta haisevaa rengasta. Päätin unohtaa sen ongelman perhekerhon ajaksi, minne oltiin menossa pitkästä aikaa.
Oli mukava kerhoilla pitkästä aikaa, usemampi kerta jäänyt välistä kun on sattunut menoja aina perjantaille monta kertaa. Nelonenkin leikki jo muiden lasten kanssa ja Vitonen ja kuopuskin nauttivat olostaan. Vähän aikaistettiin lähtöä, sillä Nelosella lähti kierrokset nousuun vähän liiaksi. Lopulta karkaili ympäri päiväkotia ja kotiin autolle mennessä kiipesi ihan tuosta noin vaan päiväkodin portin yli. Onneksi jäi lumikasan päälle odottelemaan. Ilma oli lauhtunut kerhoilun aikana ja sen ansiosta käsijarrukin toimi taas.

Iltapäivällä lähdettiin vähän shoppaileman esikoisen kanssa, vietettiin vähän äiti-tytär laatuaikaa. Tälläkin reissulla autoilu oli epäonnista. Heti parkkihalliin ajaessani törmäsin seinään. Ihan noin vaan. Hirveä pamaus, ja olin varma, että nyt on etuvalot sirpaleina. Parkkiin päästyäni ehdin vain avata auton oven, kun perässäni parkkihalliin ajanut mies tuli hyvin tuohtuneen oloisena tiedustelemaan autoni korkeutta. "Onko sulla mitään käsitystä, kuinka korkealla autolla sä ajat. Sulla on kuule tuuri kun ei oo tullut sprinkeri vastaan, muuten oli koko halli veden vallassa ja sulle kallis lasku. Ihan tuurista kiinni, ettei noihin loisteputkiin kolissut!"
Hämennyin tuosta ihan täysin ja mumisin vain jotain epämääräistä vastaukseksi. Jos esikoinen ei olisi ollut mukana, olisin varmaan purskahtanut itkuun. Monet kerrat olen ajanut minibussillamme siihen samaan parkkihalliin ongelmitta. Vähän piristyin kun huomasin, että kovista äänistä huolimatta törmäilyni oli aiheuttanut vain muutaman naarmun puskuriin.

Loppureissu onneksi sujui hyvin, vaikka itse shoppailusta en itse nautikaan, vaan epäilen, että sitä olisi käytetty keskiajalla kidutuskeinona jos olisi ollut mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti