lauantai 26. marraskuuta 2016

ADD?

Kakkosen adhd selvitykset ovat loppusuoralla, enää lääkäri käynti ensi viikon loppupuolella. Tutkimukset itsessään ovat hämmästyttävän nopeat olleet, lähinnä rastiruutuun lomakkeiden täyttämistä ja äitinä olen antanut kuvauksen arjestamme ja opettaja on koulupsykologin kanssa keskustellut. Käytössä on ollut myös materiaali lastenpsykiatrian poliklinikalta, siellähän diagnoosiksi Kakkonen sai perheensisäisen käytöshäiriön.

Torstaina iltapäivästä sain soiton lääkäriltä, joka kertoi kyseessä olevan todennäköisesti ADD koulukäyttäytymisen perusteella. Kotona kyllä löytyy senkin edestä impulsiivisuutta ja hyperaktiivisuutta. Joka tapauksessa menemme ensi viikolla vastaanotolle ja tarkoituksena on ottaa lääkitys kokeiluun.

On helpottunut olo! Välillä oikeasti olen epäillyt itseäni ja kasvatustaitojani, olen ollut varma, että kaikki arjen haasteet johtuvat vain omasta kyvyttömyydestäni, jota  vain yritän selitellä epäilemällä jotain häiriötä syyksi. Vaan eipä todellakaan ole ollut siitä kiinni, ettenkö osaisi, vaan nimenomaan olen itse jo vuosia nähnyt sen, mitä kaikki ammattilaisetkaan eivät ole nähneet, vaan liian moni on hämääntynyt suurten sinisten silmien räpsyttelystä.Vaikka toisaalta ymmärrän, että tytöllä on juuri niitä vaikeasti havaittavia piirteitä.
En malta odottaa, että pääsemme kokeilemaan toisiko lääkitys avun ja olo kotona ja koulussa helpottaisi. Tyttö itsekin on jo aikoja sitten todennut toivovansa, että olisipa joku lääkitys joka tekisi kaikesta helpompaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti